Vår klubb är vaccinerad mot doping Prideflagga Iggesunds SK Svensk Friidrott

Välkommen till Iggesunds SK!

Iggesunds SK bildades 1985 och hette till en början Iggesunds Skidklubb men bytte sedermera namn till Iggesunds Sportklubb. Klubbens huvudsakliga inriktning idag är löpning och friidrott. Friidrotten sysselsätter barn och ungdomar från 6 år och uppåt samt veteraner.Tävlingsanmälan
Här kan du anmäla dig/ditt barn till aktuella tävlingar. Om det inte fungerar kan du istället maila anmälan till hanna@iggesundssk.se. Observera sista anmälningsdatum till tävlingarna.


Inomhusträning hösten 2023
Vecka 40 kör vi igång med inomhusträningen för friidrottsgrupperna igen! Inför hösten har vi delat upp träningsgruppen efter ålder, detta gör att vi kan ta emot fler barn och att träningen blir roligare för de som är där. Klicka här för att se aktuella träningstider.
Välkommen!!


2022.11.21
Nu har vårt utegym fått en egen flik här på hemsidan! Där hittar du historien om hur utegymmet kom till och en massa bilder. Klicka här eller i menyn till vänster.


2022.10.01
Vi söker ledare!
Föreningen växer och taket för hur många barn vi kan ta emot med nuvarande ledarstab börjar snart vara nått. Vi vill dock att alla barn som vill ska ha möjlighet att vara med, och skulle också gärna dela upp gruppen i en lågstadiegrupp och en mellanstadiegrupp så att de som är lite äldre får en träning som är bättre anpassad till dem och helst också en dag till i veckan. Men för att detta ska kunna ske behöver vi bli fler ledare! Är du eller nån du känner intresserad av att bli ledare? Hör av dig! Har du erfarenhet av friidrott sedan tidigare är det jättebra men det är inget krav. Intresse och vilja att lära räcker otroligt långt! Under hösten (november-december någon gång, datum ej bestämt än) kommer det dessutom att genomföras ledarutbildning för friidrottsledare 7-10 år som man i så fall gärna får gå. Det blir två digitala teoripass om 2h vardera + en heldag praktik i Bollnäs (bekostas av föreningen). Hör av dig om du är det minsta nyfiken, olika lösningar kan alltid diskuteras! Maila eller ring Hanna, hanna@iggesundssk.se eller 070-3638713. (Alla ledaruppdrag är ideella.).


2022.03.23
Ny mailadress!
Vi har bytt mailadress, den är numer info@iggesundssk.se.


2022.03.12
Nu har LÖPARGUIDEN fått ett nytt utseende!

Den är även uppdaterad med årets tävlingar. Hjälp gärna till att fylla på kalendern med aktuella tävlingar genom att maila oss uppgifter. Mailadress finns på Löparguidens wedsida. Du hittar Löparguiden i menyn till vänster!
 

Fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor gör att vi mår bra här och nu, och är dessutom två av de mest effektiva sätt som finns att förebygga framtida sjukdom och ohälsa. Goda vanor grundläggs tidigt och det borde därför vara en självklarhet att alla barn och unga ges samma förutsättningar till en aktiv och hälsosam livsstil. Så ser verkligheten inte ut. Bara tre av tio unga kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär. Detta vill vi vara med och förändra! Därför ställer vi oss bakom Generation Peps vision – att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation, startad på initiativ av Kronprinsessparet. Vi bidrar genom att erbjuda friidrottsträning för barn och ungdomar för närvarande en gång i veckan till en så låg kostnad som möjligt. Tillsammans skapar vi en folkrörelse för bättre hälsa!

Ta del av Pep-rapporten här!

Datum att skriva in i kalendern:
2023.12.31 - Nyårsloppet, Ankarmon kl 11:00

 
InstagramFölj "iggesundssk"
på Instagram!